top of page

Utbildningar

"If you want to change your horse you must first change yourself!" - C. Anderson

Vi erbjuder flera olika utbildningslösningar för dig och din häst:

 

1. Enskild rådgivning med besök(en del av EUs satsning för att förbättra tillvaron för hästar. Satsningen pågick under två år men är nu ersatt av vårt steg 1- koncept tills satsningen eventuellt återkommer) - Vi ser till att tillsammans med dig och din häst lösa de problem ni kan tänkas ha eller bara förbättra den kommunikation ni strävar efter. Investering 5000kr inkl. moms.

 

2. Helgkurs i hur du grundutbildar din häst på ett säkert och vetenskapligt korrekt sätt - 5 utbildningspass under en helg där vi lär dig ungefär samma sak som under Steg 1 - grundutbildning men komprimerat under en helg. De 3 första passen bedrivs inomhus och sista dagen är vi ute i naturen och tränar hela dagen för att kunna tillämpa det vi har lärt oss praktiskt. Investering 4000kr inkl. moms. Minst 5 deltagare. Är ni färre kan vi eventuellt fylla ut platserna. 

 

3. Grundutbildning för dig tillsammans med din häst. Vi lär dig och din häst ett femtontal övningar från marken och ett femtontal övningar från sadeln under 6 lektioner som varar cirka 2-3 timmar. Lektionerna håller vi ungefär var 5-7:e dag och dagarna däremellan tränar ni på övningarna tills ni bemästrar dem. Ni får kompletterande material på DVD så att ni kan studera övningarna mellan träningspassen för att vara säkra på att ni gör rätt. Ni behöver viss utrustning som vi informerar er om samt en stor vilja att lära. Efter avklarade lektioner får ni genomgå ett teoretiskt och praktiskt prov. De som klarar det är välkomna att gå vidare till nästa nivå. Totalt tränar vi hästarna igenom tre nivåer därefter kan de allt som en häst skall kunna innan den finjusteras för den disciplin den ska tävla i. Investering: 5000kr inkl. moms. 

 

4. Lämna din häst på utbildning hos oss. Vi lär den cirka 15 övningar från marken och 15 i sadeln per månad och på 3-4 månader har den nått en Avancerad nivå och fungerar under alla omständigheter och miljöer. Vi tränar den cirka 2 timmar/dag 6 dagar i veckan och möjligheten finns för dig att i slutet av utbildningen lära dig hur du får hästen att göra allt vi har lärt den. Givetvis gör vi inridningar också. Vi anser att det är väldigt viktigt att den som tar över hästen efter att vi har tränat den är införstådd med vad den har lärt sig så att dess kvalitet kan bibehållas även flera år senare. På en Avancerad nivå kan hästen cirka 50 övningar från marken och 50 i sadeln utöver miljö- och lastträning. Investering: 10.000kr/månad inkl. moms. 

 

5. Problemspecifik utbildning - Se alternativ 1 - enskild rådgivning med besök. Vi tar oss an i princip alla sorters problem med 100% framgångsratio än så länge.

 

6. Specifik utbildning - Trickträning, bridleless, grunder reining, dressyr, hoppning. Kontakta oss för offert. 

 

Kontakta Oss! 

bottom of page